Vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R middelpunt van Rotterdam Processing Week 2023

ROTTERDAM – De eerste week van oktober 2023 is het Rotterdam Processing Week. Beursorganisator Easyfairs  creëert hiermee een nieuw platform in Nederland, waarbij technologische ontwikkelingen, kennisopbouw- en uitwisseling en het verbinden van professionals uit de procesindustrie centraal staan. Met als hoogtepunt de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R die gelijktijdig in Rotterdam Ahoy op 4 & 5 oktober plaatsvinden. “De drie vakbeurzen vormen samen al een totaalplatform met oplossingen voor het gehele productieproces. Door dit evenement te omringen met een week vol activiteiten creëren we een totaalervaring voor technische professionals uit de procesindustrie. Van de chemie- tot voedingsmiddelenbranche en van uitgebreide masterclasses tot diner, voor elke professional in de procestechnologie is deze week om niet te missen”, vertelt Bas van Gent, Business Unit Director bij beursorganisator Easyfairs en meedenker van het eerste uur. 

Één event, drie vakbeurzen

Solids en Pumps & Valves zijn reeds gevestigde namen in de wereld van vakbeurzen. Een evenement dat één keer in de twee jaar in oktober plaatsvindt. Dit jaar staat de zevende editie van de gezamenlijke beurzen op de planning in Rotterdam Ahoy. De deelnemende partijen presenteren hier de nieuwste componenten en procestechnologische installaties voor droge stoffen (Solids) en vloeistoffen en gassen (Pumps & Valves). Vakbeurs M+R vult de twee “tegenpolen” voor de tweede keer aan, als volwaardige vakbeurs in dit totaalconcept zorgt het voor meer focus op innovatie. “Meten is weten en dat geldt ook in de procesindustrie”, zegt Van Gent. “Automatisering, digitalisering en de bijbehorende instrumentatie zijn belangrijke onderdelen van de moderne industrie. Veel assets in Nederland zijn verouderd, terwijl de internationale concurrentie en afspraken voor de industrie uit het Klimaatakkoord om effectievere en duurzame processen vraagt. Er is veel animo voor deze vakbeurs en we verwachten dan ook dat de beursvloer nog completer is dan de vorige editie.”

Week vol activiteiten met focus op verduurzaming industrie

De industrie van morgen maakt gebruik van voornamelijk ‘schone energie’ en stoot veel minder CO2 uit, gebruikt afval als grondstof, levert restwarmte en is een hub voor onder andere waterstof. Om een bijdrage te leveren aan deze ambitieuze doelstellingen staat de eerste editie van Rotterdam Processing Week in het teken van de verduurzaming van de industrie. Veel van de nieuwe manieren van produceren staan namelijk nog in de kinderschoenen en zijn te duur. Een bezoek aan dit evenement geeft gebruikers antwoord op de vraag hoe gewerkt kan worden aan een klimaatneutrale, circulaire én digitale asset voor zuiniger en efficiënter produceren.

De beursorganisatie legt de aankomende maanden de focus op het leggen van de juiste contacten bij relevante bedrijven en verenigingen om in oktober een week vol met activiteiten te bieden.  “Samen met de exposanten en aangesloten partners worden de nieuwste technologieën, toekomstplannen en eerste successen van gebruikers gedeeld op het gebied van verduurzaming. Natuurlijk kan netwerken niet ontbreken en kunnen de exposanten en de bezoekers elkaar ontmoeten tijdens één van de borrels of diners. Uiteraard gekoppeld met knallend entertainment, maar dat blijft nog even een verrassing”, besluit Van Gent. 

Praktische informatie

Rotterdam Processing Week is in de week van 2 t/m 6 oktober 2023 en vindt plaats in Rotterdam Ahoy. Het evenement biedt de grootste spelers in de branche een platform om de nieuwste innovaties te presenteren op een gerichte vakbeurs die openstaat voor professionals uit alle industriële sectoren. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen kan via de nieuwsbrief, social media kanalen en de website www.rotterdamprocessingweek.nl. Dit geldt ook voor vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R: www.solidsrotterdam.nl, www.pumpsvalves.nl of www.mrprocessing.nl.  

Deel dit bericht

Scroll naar top